До уваги фахівців з СУБХП!

До уваги фахівців, відповідальних за розроблення і

функціонування систем управління безпечності харчових продуктів!

Важливо! Новий стандарт на системи управління безпечністю харчових продуктів

У відповідності з наказом ДП «УкрНДНЦ» № 340 від 31 жовтня 2019 року з 1 грудня 2019 року в Україні набрав чинності новий національний стандарт ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації в харчовому ланцюгу».

Цим же наказом з 01 липня 2021 року скасовується чинність стандарту ДСТУ ISO 22000:2007 Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга (ISO 22000:2005, IDT).

Також, з 1 грудня 2019 року в Україні вперше ухвалено низку нових стандартів серії ISO 22000, що окреслюють програми-передумови безпечності харчових продуктів, вимоги яких є обов’язковими при впровадженні вимог ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT):

– ДСТУ ISO/TS 22002-1:2019 (ISO/TS 22002-1:2009, IDT) Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 1. Виробництво харчових продуктів – Вперше;
– ДСТУ ISO/TS 22002-2:2019 (ISO/TS 22002-2:2013, IDT) Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 2. Громадське харчування – Вперше;
– ДСТУ ISO/TS 22002-3:2019 (ISO/TS 22002-3:2011, IDT) Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 3. Сільське господарство – Вперше;
– ДСТУ ISO/TS 22002-4:2019 (ISO/TS 22002-4:2013, IDT) Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 4. Виробництво паковання для харчових продуктів – Вперше;
– ДСТУ ISO/TS 22002-6:2019 (ISO/TS 22002-6:2016, IDT) Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 6. Виробництво

кормів і харчових продуктів для тварин – Вперше;

Переглянути повний текст наказу № 340 можна за посиланням.

Стандарти прийнято методом підтверждення, тобто на мові оригіналу (англійська).

Також повідомляємо, що орган сертифікації систем управления ДП «Луганськстандартметрологія» компетентний та має аккредитацію НААУ у сфері сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів на відповідність ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT), ISO 22000: 2018.

Версія для друку

Останні новини

V Міжнародна науково-практична конференція «Управління якістю в освіті та промисловості: досвід, проблеми та перспективи»

V Міжнародна науково-практична конференція «Управління якістю в освіті та промисловості: досвід, проблеми та перспективи»

20-21 травня 2021р. фахівці ДП «ЛУГАНСЬКСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ» взяли участь у роботі V Міжнародної науково-практичної конференції «Управління якістю в освіті та промисловості: досвід, проблеми та перспективи» (V International Scientific Practical Conference «Quality Management in Education and Industry: Experience, Problems and Perspectives»), проведеної з використанням Microsoft Teams.

Організатори заходу: Міністерство освіти і науки України, Національний університет «Львівська політехніка», Державне підприємство «Науково-дослідний інститут метрології вимірювальних і управляючих систем», Академія технічних наук України, Академія метрології України, Агенція вищої освіти Республіки Сербської (Боснія і Герцеговина), Технічний університет – Варна (Болгарія).

Захід привернув увагу освітян та науковців, фахівців сфери технічного регулювання цікавими та актуальними доповідями пленарного засідання конференції, дискусійними запитаннями та відповідями на них, а також різноплановими доповідями в секційних засіданнях конференції.

Більш докладну інформацію можна отримати на сторінці конференції Читати далі ...

До уваги керівників медичних закладів!

До уваги керівників медичних закладів!

З 25 березня 2021 року ДП "ЛУГАНСЬКСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ" розширило сферу уповноваження на проведення повірки засобів вимірювальної техніки,що перебувають в експлуатації та застосовуються у сфері законодавчо регульованої метрології ( Свідоцтво про уповноваження № П -76-2021 від 25 березня 2021р). Завдяки придбаному сучасному метрологічному обладнанню ми додали до свого арсеналу можливість повірки моніторів фетальних, які широко застосовуються у медичних закладах.

Шановні клієнти,запрошуємо Вас до співпраці!

Читати далі ...

«Підприємцям про ринковий нагляд у сфері нехарчової продукції: що потрібно знати і як діяти?»

«Підприємцям про ринковий нагляд у сфері нехарчової продукції: що потрібно знати і як діяти?»

27 січня 2021 року об 11:00 на базі Комунікативної платформи з технічного регулювання відбувся вебінар на тему: «Підприємцям про ринковий нагляд у сфері нехарчової продукції: що потрібно знати і як діяти?».

Під час заходу були освітлені найактуальніші питання ринкового нагляду, зокрема:

  • Як плануються перевірки органами ринкового нагляду?
  • Яка роль малого бізнесу у забезпеченні безпечності продукції та підтриманні чесної конкуренції на ринку?
  • Чи є відмінності перевірок продукції від перевірок суб’єктів господарювання?
  • Яка процедура проведення перевірок та виконання приписів (рішень) органів ринкового нагляду?
  • Які документи повинні зберігати підприємці для виконання вимог ринкового нагляду?
  • Як визначити відповідність продукції вимогам технічних регламентів?
  • Яке значення впроваджених у 2020 році змін до законодавства про державний ринковий нагляд?

Відповіді на ці та інші питання надали безпосередньо представники Департаменту регуляторної політики та підприємництва, Департаменту технічного регулювання та метрології Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, а також відповідних структурних підрозділів Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Державної служби України з питань праці та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Захід відбувя за підтримки Проєкту GIZ «Застосування та імплементація Угоди про асоціацію ЄС – Україна у сфері торгівлі».

Відео розташовано за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=GLlQaH_fkk4&feature=youtu.be Читати далі ...

До уваги розробників та власників технічних умов!

До уваги розробників та власників технічних умов!

У зв’язку з набуттям чинності з 16.07.2019 року Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» (далі – Закон) повідомляємо про необхідність розробки технічних умов (ТУ) та змін до ТУ державною мовою.

Технічні умови та зміни до них будуть перевірятися фахівцями ДП «ЛУГАНСЬКСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ» та вноситися до бази даних «Технічні умови України» лише за умови їх викладу державною мовою, за виключенням випадків передбачених Законом.

Зміни до ТУ, викладених іншими мовами, також будуть вноситися до бази даних «Технічні умови України» лише за умови їх викладу державною мовою або двома мовами (державною та іншою):

черговою зміною ТУ викладають у новій редакції державною мовою або двома мовами (державною та іншою);

наступні зміни викладають державною мовою або двома мовами (державною та іншою) у звичайному порядку. Читати далі ...